De zorgverzekeringen van 2019

0
334
De zorgverzekeringen van 2019 - NederlandVandaag.nl

Het zorgverzekering seizoen is bijna weer geopend! Straks heb je weer de mogelijkheid om van zorgverzekeraar over te stappen met bijvoorbeeld een goedkope zorgpremie. De zorgmaatschappijen in Nederland hebben tot uiterlijk 12 november de tijd om hun zorgpremie voor 2019 bekend te maken. Zorgverzekeraar DSW was zoals voorgaande jaren weer de eerste zorgverzekeraar die haar nieuwe premie bekend maakte 

Ieder jaar weer veranderd de inhoud van het verplichte basispakket. De rijksoverheid bepaald de inhoud, maar de premie die je maandelijks betaald bepaald de zorgverzekeraar zelf.  

  • Zorgtoeslag: Doordat de zorgpremie gaat stijgen, zal de zorgtoeslag ook meestijgen 
  • Zorgpremie: Gaat ongeveer met 10 euro omhoog per maand 
  • Eigen risico: Blijft gelijk zoals het afgelopen jaar, het eigen risico 2019 is 385 euro 

Vanaf 12 november tot 31 december heb je de mogelijkheid om van zorgverzekeraar te wisselen. Wanneer je zelf je huidige zorgverzekering stopzet voor 31 december heb je optie om tot 31 januari 2019 een andere zorgverzekering te kiezen. Jaarlijks stappen ongeveer een half miljoen consumenten over. De voornaamste reden om van zorgverzekeraar te wisselen is om een goedkope zorgverzekering te hebben.  

De verwachting is dat het verschil weer groot zal zijn. Het verschil tussen de goedkoopste zorgverzekering en de duurste zal ongeveer 300 euro zijn. Het is dus aan te raden je zorgverzekering op tijd te vergelijken, en in sommige gevallen gewoon over te stappen. Wanneer je niet overstapt ga je automatisch akkoord met de nieuwe polis die je zorverzekeraar je gaat opsturen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here