Einde US Open voor Kiki Bertens

0
330

New York – Kiki Bertens heeft de vierde ronde van de US Open niet behaald. In haar wedstrijd tegen Marketa Vondrousova verloor ze in drie sets.

De eerste set ging voortvarend voor Bertens die met 4-3 en een break voorsprong de beste papieren leek te hebben voor setwinst. Na een lange rally van negentien slagen die door Vondrousova werd gewonnen leek de wedstrijd te kantelen. Na een break door Vondrousova werd het 6-6 waarbij ze ook de tie-break won met 7-4.

De linkshandige Vondrousova begon goed aan de tweede set waarbij ze zelfs op een 2-0 voorsprong kwam. Daarna kwam Bertens goed in haar spel. Bertens won maar liefst 6 games op een rij en pakte de tweede set met 6-2. Het leek erop dat haar tegenstander het tempo niet kon bijhouden of dat ze last had van een blessure.

In de derde set kwam Bertens goed van start. Haar tegenstander vertoonde opeens goed verweer en maakte zelfs mooie punten. Bertens brak haar tegenstander op 3-2 waarop ze direct weer werd gebroken door haar tegenstander, daarna ging het scoreverloop gelijk op.

Op 5-5 brak Vondrousova de opslag van een gefrustreerde Bertens. Toch wist Bertens het hoofd koel te houden en brak ze haar tegenstandster die serveerde voor de winst.

De derde set eindigde in een tie-break die niet mee zat voor Bertens. Ze verloor kansloos met 7-2.

De volgende ronde speelt Vondrousova tegen de winnaar van de nog te spelen partij tussen Siniakova en Tsurenko.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here