Nieuwe politie-cao ondertekend

0
358

Vandaag heeft minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid aangekondigd dat er een nieuw politie-cao is ondertekend door korpschef van de politie Erik Akerboom en voorzitters van de politievakbondorganisaties.

Politieagenten krijgen de komende jaren een salarisverhoging van 8% en daarnaast twee maal een extra bruto uitkering in november 2018 van EUR 400.

Daarnaast zijn er nieuwe afspraken gemaakt over roosters, duurzame inzetbaarheid, veilig en gezond werken en loopbaan en onderwijs.

Met politie en vakbonden zijn goede afspraken gemaakt over het verlichten van de werkdruk en bevordering van de wendbaarheid van de organisatie. Er zijn ook afspraken gemaakt over mobiliteit tussen verschillende functies binnen de politie te bevorderen en er komt jaarlijks 10 miljoen euro extra ter besteding voor flexibilisering en uitbreiding van het vakspecialistische politieonderwijs.

Minister Grapperhaus geeft in een verklaring aan dat ‘er een mooi onderhandelingsresultaat is gerealiseerd tussen vakbonden, korps en het ministerie”.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here