Sterke groei online verkopen Europese webwinkels

0
336

Volgens het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) is er in het tweede kwartaal van 2018 sprake van een sterke groei van online verkopen van Europese én Nederlandse webwinkels.

Nederlandse consumenten kochten ruim 455 miljoen euro (exclusief btw) bij buitenlandse webwinkels in de Europese Unie. Dat is een stijging van 18% ten opzichte van dezelfde periode in 2017. De afgelopen vier jaar zijn de verkopen door Nederlandse consumenten meer dan verdubbeld.

De verkopen bij Nederlandse webwinkels lag in het tweede kwartaal van 2018 bijna 19 procent hoger dan dezelfde periode in 2017. De groei is niet voor alle type webwinkels hetzelfde. De pure webwinkels zagen hun omzet groeien met ruim 14 procent, de detailhandelaren met zowel een fysieke winkel als een webwinkel zagen hun verkopen stijgen met 26 procent.

Voor de consument is er bijna geen verschil tussen een Nederlandse of een Europese website. Online webwinkels zijn vaak in meerdere talen opgemaakt waarbij ook veel webwinkels in meerdere landen in Europa verkopen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here